2021. gada drukas dizaina aktualitātes, kas jāzina ikvienam dizaina entuziastam!

Sākumlapa / Blogs/ 2021. gada drukas dizaina aktualitātes, kas jāzina ikvienam dizaina entuziastam!

Neatkarīgi no tā, cik digitalizēta kļūst mūsu ikdiena, pieredze, ko izjūtam turot rokās kvalitatīva un skaista dizaina objektu, ir unikāla. Vairāki dizaina un mārketinga pētījumi liecina, ka tie priekšmeti, ar kuriem mijiedarbojamies maņu līmenī uz mums atstāj ilgnoturīgāku iespaidu par digitālajiem risinājumiem. Papīrs nav izņēmums. Dizaina trendi mainās katru gadu. Lai izstrādātu efektīvāko grafiskā dizaina risinājumu, nepieciešams sekot līdzi dizaina aktualitātēm, kas iedvesmos jaunu projektu realizēšanai.

Kādas aktualitātes būtu jāzina, veidojot drukas dizainu 2021. gadā?

Minimālistiski ziedu raksti

Minimālisms dizainā ieņēmis dominējošu lomu jau pāris pēdējos gadus un 2021. gadā tas kļuvis pat vēl aktuālāks – tieši minimālistiski ziedu raksti. Īpaši šauras līnijas, elegantas formas, pasteļtoņi – tas, ko vēlas mūsdienīgi klienti.

Futūristiskā ģeometrija

Lai gan šis trends nav jaunums dizainā kopumā, tas ir kļuvis īpaši aktuāls tieši drukas dizainā. 3D ģeometriskas formas – kubi, piramīdas u.c. – tagad izmantotas skrejlapu, brošūru, vizītkaršu un citu drukas produktu dizainos. Šīs ģeometriskās formas lieliski savienojas ar tumšu fonu un spilgtiem dizaina elementiem.

Viena krāsu palete

Vairākus gadus esam bijuši košu, daudzkrāsainu reklāmas un citu materiālu ielenkti. Iespējams tieši tāpēc 2021. gads ir tas, kurā esam nolēmuši pieturēties pie vienkāršības kā formās, tā arī krāsās. Šogad esam pamanījuši klientu uzstājīgo vēlmi pēc vienas krāsu paletes dizainiem. Lai izveidotu veiksmīgāko dizaina risinājumu ar vienas krāsu paletes palīdzību noskaidro, kura būs dominējošā krāsa un izvēlies tai tuvākos toņus dažādu elementu iekrāsošanai.

Dabīgas tekstūras un materiāli

Cilvēki arvien biežāk izvēlas atbalstīt ekoloģisku dzīvesveidu, ilgtspējību un vides kustības, līdz ar ko labprātāk patērē produktus, kas izstrādāti izmantojot dabīgus materiālus. Tieši šī iemesla dēļ šogad, izvēloties drukas dizainu, klienti dod priekšroku dabīgām tekstūrām, formām un krāsām. Inovatīva dizaina idejas šajā sakarā saistāmas ne vien ar pašu dizainu, bet arī ar drukai izmantoto materiālu. Ilgtspējīgākie materiāli drukāšanai ir pārstrādāts papīrs un bambusa papīrs.

Ekstrēmi minimālistisks drukas dizains

Daļa modernie klienti šķiet jo sevišķi dod priekšroku minimālismam dizainā. Tāpēc, ja Jūsu mērķis ir sasniegt moderno auditoriju un iegūt vairāk projektu, nepieciešams pielāgot savu darbu minimālisma mākslas kustībai. Ar vienkāršām ģeometriskām formām un šaurām līnijām nespēsi kļūdīties.

Akcents uz spilgtākajām zīmola krāsām

Lai nonāktu pie dizaina, kas patīkami pārsteidz un spēj iedvesmot svarīgi rūpīgi izvēlēties dizainā pielietotās krāsas. Šogad nav ieteicams kombinēt vairākas dažādas spilgtās krāsas, tas nepalīdzēs padarīt Jūsu dizainu uzkrītošāku. Ja Jūsu mērķis ir izveidot elegantu un modernu dizainu uzsvaru nepieciešams likt uz vienu dominējošo krāsu – zīmola reprezentējošo krāsu.

Akvareļu dizaina pielietojums

Akvareļu fons ir vēl viens šī gada dizaina trends, ko spēsiet izmantot savam materiālam par labu. Tas vienmēr izskatās izsmalcināti un tā izstrādāšana neprasa lielas pūles. Akvareļu dizaina elementi ļauj zīmolam efektīvi reprezentēt tā personību un piesaistīt patērētāju uzmanību neuzbāzīgā veidā. Tas ir lielisks risinājums apģērba, kosmētikas un citu skaistuma un aksesuāru preču, un pakalpojumu zīmoliem, kā arī mākslas uzņēmumiem.

Uzsvars uz tekstu ziņā

Zināms, ka vizuālais materiāls spēj paust tūkstošiem vārdu un strādājot ar jauniem drukas dizainiem nereti mēdzam pievērst vairāk uzmanības vizuālajiem elementiem vairāk, nekā tekstam. Tomēr dažkārt tekstam nepieciešams ieņemt svarīgāku lomu par attēlu. Galvenais mērķis ir izveidot dizainu, kas piesaistīs uzmanību materiālā izvietotajam tekstam. Lai panāktu šādu rezultātu iespējams palielināt tekstu un novietot to pāri attēlam, fontam izvēloties kontrastējošu krāsu.

Pirksta nospieduma raksts

Pavisam jauns dizaina elements aktualitāšu rindās ir pirksta nospiedumu raksti, kas īpaši piesaista modernos klientus. Kāpēc? Pirksta nospiedumu rakstu lielākoties asociē ar autentiskumu un orģinalitāti. Tieši tāpēc uzņēmumi sākuši izvēlēties to iekļaut kā elementu savā dizainā, ticot, ka tas patērētājiem šīs īpašības liks asociēt arī ar pašu uzņēmumu.

Diagonālas līnijas

Diagonālas līnijas vienmēr palīdz dizainu padarīt modernāku. Diagonālas līnijas iespējams izmantot kā fona elementu, ko izmanto, veidojot minimālistisku drukas dizainu vai jebkāda cita veida dizainu. Līnijas var būt visdažādākās. Viss atkarīgs no tā, kādas ir Jūsu vēlmes, ideja un mērķis.

Impresionisma māksla rakstos

Lielākā daļa grafisko dizaineru iedvesmu smeļas mākslā, kā rezultātā nereti rodas jaunas aktualitātes arī drukas dizainā. Iedvesmojoties no slavenāko mākslinieku darbiem, modernie dizaineri sākuši pielietot impresionisma idejas arī modernajā drukas dizainā. Tāpēc nereti atrodami žurnālu vāki un brošūras, kas atgādina pasaulē zināmākos mākslas darbus. Lielisks veids, ka piesaistīt uzmanību un ar dizaina palīdzību likt vēstījumam palikt ziņas uztvērēja atmiņā.

Iedvesmojies un saņem jaunu motivācijas devu, kas nepieciešama efektīvu un neaizmirstamu dizainu izstrādei! Nepieciešamības gadījumā izmanto mūsu dizaineru atbalstu, konsultējoties par veiksmīgākā risinājuma izstrādes iespējām!