Lielformāta drukas priekšrocības

Sākumlapa / Blogs/ Lielformāta drukas priekšrocības

Lai gan mūsdienās uzņēmumus mēdz pārņemt vēlme pilnībā pāriet uz digitālo komunikāciju ar auditoriju, jāņem vērā, ka tradicionālās reklāmas mārketinga formas nereti mēdz būt efektīvākas par digitālajām.

Drukātie materiāli spēj būt daudz saistošāki par digitālajām reklāmām.

Digitālajām reklāmām patērētājs lielākoties nevelta vairāk par 15 sekundēm savas uzmanības, ja vispār tā tiek apskatīta.

Ar lielformāta drukas palīdzību reklāma būs daudz pamanāmāka un atmiņā paliekoša, īpaši tad, ja tās dizains būs pēc iespējas radošāks un atraktīvāks, ko palīdzēs sasniegt profesionāli dizaineri, kas sagatavos dizaina maketu drukai.

 

Lielformāta drukas priekšrocības:

  • Tā palielina zīmola atpazīstamību, liekot tam palikt patērētāju atmiņā;
  • Skaidri salasāms reklāmas vēstījums pat no liela attāluma;
  • Garantēta patērētāja uzmanības piesaiste, kas palīdzēs veicināt pārdošanas apjomu un, iespējams, veicinās klientu lojalitāti;
  • Tā ir universāla, pielietojama visa veida mārketinga materiālos – plakāti, baneri, uzlīmes u.c.;
  • Ar šo metodi izstrādātie materiāli ir īpaši izturīgi un var ilgstoši atrasties ārtelpā, nezūdot sākotnējai kvalitātei;
  • Ātrs materiāla izstrādes process;
  • Plašs materiālu klāsts: vinila, audums, stikls, koks, gofrēta plastmasa, metāls u.c..

 

Amerikā veiktais pētījums liecina, ka 76% patērētāju apmeklējuši veikalu, jo tā lielformāta reklāma piesaistījusi viņu uzmanību.

Tomēr jābūt uzmanīgiem izvēloties drukas pakalpojumu sniedzēju, jo sniegtajam pakalpojumam jābūt kvalitatīvam, lai tas spētu būt efektīvs. Noteikti nekļūdīsieties, izvēloties drukas uzņēmumu ar vairāku gadu pieredzi pakalpojumu sniegšanā.

 

Lai arī kāds būtu iecerētais materiāla mērķis, lielformāta druka nodrošinās tā izturību, kā arī plašu ekspozīcijas laukumu, kas ļaus vēstījumam piesaistīt vairāk uzmanības, izcelties un tikt vieglāk nolasītam.